Smart Grids – You ain’t seen nothing yet

iSencia Belgium is actief lid van Smart Grid Flanders, een platform rond de ontwikkeling van de energienetwerken van de toekomst.

We@isencia geloven immers sterk in de toekomst van Smart Grids en volgen deze evoluties op de voet op. Immers, onze expertise met betrekking tot First Time Right procedures voor alerting, problem detecting & solving, process controle past perfect binnen dit plaatje.

 

Op 28 januari vierde Smart Grids Flanders haar vijfjarig bestaan met een feestelijk lustrum bij NIKO in Sint-Niklaas. Het werd een drukbezochte avond met een sterke inhoudelijke focus en een toekomstgerichte blik. Voor een volledig verslag kan u op de site van SGF zelf terecht.

 

‘You ain’t seen nothing yet’

om spreker Ronnie Belmans (EnergyVille) te citeren. Want dat we de komende jaren boeiende, inventieve ontwikkelingen gaan zien in de slimme energiesector, dat staat vast.

“Energy is fun!”

De transitie naar een hernieuwbaar en deels decentraal energielandschap (consumenten zullen grotendeels hun eigen elektriciteit kunnen produceren en kunnen opslaan )  zal zich onherroepelijk doorzetten de komende jaren. Nieuwe actoren en business modellen rond energienetwerken zullen in de nabije toekomst verschijnen.

“Demand side flexibility ‘

of korte termijn flexibiliteit voor industriële gebruikers door op een slimme manier energie aan te bieden, is een voorbeeld van een nieuw business model dat volgens Philippe Van Poppel (EDF Luminus) nieuwe kansen voor de Vlaamse economie schept.

We@isencia luisterden en zagen tot onze voldoening die avond interessante use cases voor onze Passerelle de revue passeren.

Avond geslaagd !

2017-06-19T14:23:28+00:00 februari 2nd, 2016|In de kijker, Nieuws|
iSencia Belgium NV
http://isencia.be/wp-content/uploads/2014/11/logo_klein_003.png
BE 0473 757 106
Automation of Knowledge Intensive Business Decisions
Knowledge Management
Decision Management
Business Intelligence
Data analysis
Big-Data Analysis
Troubleshooting Automation
IoT Automation
Beslissingsondersteuning
Robotic Process Automation
RPA
Kennisbeheer
Voorhavenlaan 31/11 9000
Ghent
Gent
Belgium
+32 9 335 22 10
info@isencia.be
Dirk Jacobs
Erwin De Ley