Publicatie in ‘Ondernemers in Oost-Vlaanderen’ van VOKA

In het Juni-nummer van ‘Ondernemers in Oost-Vlaanderen’ wordt aandacht besteed aan onze samenwerking met ESRF en EMBL in Grenoble :

Europese onderzoeksinstellingen in Grenoble kiezen voor software van het Gentse iSencia

iSencia Belgium uit Gent is gespecialiseerd in software voor het automatiseren en interactief ondersteunen van bedrijfsbeslissingen en heeft hiervoor een eigen platform ontwikkeld : Passerelle EDM.
Naast toepassingen in meer klassieke bedrijfsvoering, zoals bij operations management en customer support, wordt dit ook al jaren ingezet in internationale onderzoeksinstellingen zoals bij Synchrotron Soleil bij Parijs.

ESRF, een andere toonaangevende synchrotron gevestigd in Grenoble, werkt samen met EMBL rond materiaalonderzoek en moleculaire biologie, op de gemeenschappelijke campus.
Ze hebben Passerelle EDM gekozen als oplossing op hun nieuwe MASSIF-lijnen voor het ontwerpen, uitvoeren en opvolgen van geautomatiseerde experimenten en de verwerking van de bekomen data.

Deze instellingen bieden zowel een eigen onderzoekswerking als een externe dienstverlening. Universiteiten en industriële R&D gebruiken de zeer krachtige X-stralen om de interne structuur van allerlei materialen te bepalen, zoals bij eiwitten maar ook voor niet-destructief onderzoek van fossielen, kunstvoorwerpen etc. Het toepassingsgebied is dus zeer uitgebreid, van archeologisch tot farmaceutisch onderzoek. De vraag naar experimenteertijd is dan ook groot en blijft toenemen. Er is een voortdurend streven naar het versnellen van experimenten en het efficiënter gebruik van de experimenteerlijnen. Door de integratie van robotisering, snelle detectoren en geavanceerde software kunnen de MASSIF-lijnen quasi continue en in grote volumes experimenten uitvoeren.

De gebruikers merken op dat de geautomatiseerde aanpak de kwaliteit van de resultaten verbetert :

“The results [obtained] are currently causing excitement amongst a project team here.” (Rob van Montfort, team leader bij het Institute of Cancer Research, UK)

2015-06-18T16:10:16+00:00 juni 12th, 2015|In de kijker, Nieuws|
iSencia Belgium NV
http://isencia.be/wp-content/uploads/2014/11/logo_klein_003.png
BE 0473 757 106
Automation of Knowledge Intensive Business Decisions
Knowledge Management
Decision Management
Business Intelligence
Data analysis
Big-Data Analysis
Troubleshooting Automation
IoT Automation
Beslissingsondersteuning
Robotic Process Automation
RPA
Kennisbeheer
Voorhavenlaan 31/11 9000
Ghent
Gent
Belgium
+32 9 335 22 10
info@isencia.be
Dirk Jacobs
Erwin De Ley