EclipseCon Europe : Follow DD, DP & E

 

04/11 : The R5 horizon

De volgende zeer drukke dag hier bij EclipseCon Europa.
Het grootste probleem was vandaag te kiezen tussen de vele interessante simultane sessies. Wat te doen als je vier goede sessies op hetzelfde moment treft ? Kiezen is verliezen!

Een projector voor de iSencia vergaderruimte ? Jammer,  past net niet in de kofferbak van de auto.

Dit waren voor mij  de hoogtepunten vandaag:

  • Declarative Services in OSGi R5: wij maken bij iSencia reeds gebruik van DS, maar met onze huidige versie R4.2 lijken we toch een deel van de pret te missen. DS kan nu volledig door Java annotaties worden geconfigureerd en heeft een geheel nieuwe service voor het controleren van service registraties.
  • JavaScript tooling in Orion: Orion is een online JavaScript IDE en wordt gebruikt in bijvoorbeeld Eclipse Che / CodeEnvy. De presentatie ging vooral over het verstrekken van degelijke tooling , zoals code completion en het vinden van type reference voor JavaScript.
  • Package Drone: Dit is een “OSGi-First software artifact repository”. Het fungeert als een verzamelaar van artifacts die uit een software build proces komen en beschikbaar moeten zijn voor latere builds of deployment stappen. Verschillende adapters zijn opgenomen om data te extraheren uit de artifacts, of om configuraties voor de verschillende build stappen te genereren. We zagen een demonstratie van de Maven repository-adapter, OSGi R5 XML index repository-adapter en de P2 repository adapter.
    Zeker een tool om eens nader te onderzoeken.

 

— by DP

 

03/11 : Docker, Oomph, DSLs and oh my!

Vandaag was de eerste echte conferentie dag.
Het werd een pak drukker, mensen stroomden voortdurend in en uit de zalen. Een overweldigende hoeveelheid informatie te verteren op één dag !
DP volgde de Docker tutorial  –  toegegeven, dit ging wel een beetje te snel om goed te kunnen volgen. Aan een verbijsterende snelheid vlogen de Unix commando’s over het grote scherm.
Docker laat de ontwikkelaar toe om een soort virtuele machine images te bouwen waarin toepassingen kunnen gedeployed worden. Images kunnen van elkaar afhankelijk zijn, en zo steeds complexere omgevingen vormen. Bijvoorbeeld, een image kan Ubuntu en een JDK bevatten. Een tweede image kan hiervan afhankelijk zijn, maar Tomcat toevoegen. Vervolgens kan een derde image, afhankelijk van image 2, de war van jouw toepassing toevoegen, enz. De images fungeren als een container voor uw omgeving en kunnen worden gedeployed binnen AWS of DockerHub.

DD volgde de Oomph tutorial , terwijl E de Eclipse En-route sessie bijwoonde.
Oomph lijkt hier alomtegenwoordig, dus ik weet zeker dat we meer hierover van DD zullen te horen krijgen.
DP volgde nog een indrukwekkens sessie over het schrijven van DSL’s met Xtext.

Zeker bruikbaar  voor ons eigen werk !

— by DP

02/01 : the Unconference

De eerste dag van EclipseCon heet de Unconference, een dag in het teken van networking tussen de Eclipse werkgroepen en de bijbehorende communitie. We kozen voor de Science werkgroep en kregen uitgebreide briefing over alle projecten van de leden binnen die groep.

We kregen ook een korte inleiding over de R-language tools die gebruikt worden voor statistische analyse, en de OpenChem tools gebruikt voor de visualisatie van chromatografie en massaspectrometrie data.

E. gaf een presentatie over de vooruitgang die we reeds boekten met het Triquetrum workflow project. Hij toonde de verschillende visuele editors en sprak over de data tracing faciliteiten die zijn ingebouwd in de core bibliotheek.

In de namiddag maakten we kennis met de Eclipse Advanced Imaging Project, de Eclipse Datasets Project en de Python Integration Project. Deze laatste twee projecten zijn van bijzonder belang voor Triquetrum,  integratie van de workflow actoren in deze bibliotheken heeft hun efficiëntie reeds bewezen.

Hoewel moe en hongerig, kwamen we toch unaniem tot het besluit dat de dag zeer interessant was. We kregen de kans om ons project in een bredere context te ontdekken en we legden interessante connecties met andere deelnemers.

— by DP

01/11 : iSencia hits the Autobahn.

Yes on the road today – richting Ludwigsburg in Duitsland voor de jaarlijkse EclipseCon. We werden recent Eclipse Solutions Member en sloten ons toen aan bij de Eclipse Foundation’s Science working group. Om dit gepast te vieren en de sfeer binnen deze community op te snuiven trekken we nu voor de eerste keer naar EclipseCon.
DD zal zich toch snel op één of andere manier moeten ‘klonen’ om de drukke agenda die hij voor zichzelf opstelde waar te maken. E’s intenties zijn momenteel nog onduidelijk, teveel ingenomen door het drukke Duiste verkeer om mijn vragen al te beantwoorden. En DP heeft de volledige achterbank nodig om comfortabel zijn laptop klaarmaken voor de hands-on Docker tutorial.
Benieuwd wat dit allemaal gaat worden. Hier dagelijke te volgen …

— by DP

2017-06-19T14:23:28+00:00 november 2nd, 2015|Blog, In de kijker|
iSencia Belgium NV
http://isencia.be/wp-content/uploads/2014/11/logo_klein_003.png
BE 0473 757 106
Automation of Knowledge Intensive Business Decisions
Knowledge Management
Decision Management
Business Intelligence
Data analysis
Big-Data Analysis
Troubleshooting Automation
IoT Automation
Beslissingsondersteuning
Robotic Process Automation
RPA
Kennisbeheer
Voorhavenlaan 31/11 9000
Ghent
Gent
Belgium
+32 9 335 22 10
info@isencia.be
Dirk Jacobs
Erwin De Ley